Έρωτας και Σχέσεις στην Εποχή της Πανδημίας – Βαγγέλης Λιότζης

Share:

Βαγγέλης Λιότζης – Ειδικός σεξουαλικότητας

www.pureaffairs.gr

 

Με την υποστήριξη της www.klimamichaniki.gr.
Η Κλιμαμηχανική δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας από το 1984, προσφέροντας υπηρεσίες ολιστικής ενεργειακής διαχείρισης.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που επέφερε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία του κορωνοϊού έχει ήδη αποτελέσει ένα πλαίσιο αλλαγών σε μια σειρά από εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητας. Σε αυτή τη βάση, είναι αναπόφευκτο να μην επηρεαστούν και οι προσωπικές σχέσεις. Προς ποια κατεύθυνση όμως;

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι αναλυτές, από οποιαδήποτε επιστημολογική και θεωρητική αφετηρία εκκινούν, έχουν εκ των πραγμάτων ένα έλλειμμα μεθοδολογικών εργαλείων για να περιγράψουν και ερμηνεύσουν σε επιθυμητό βαθμό την παρούσα, αλλά και μελλοντική συνθήκη. Υπό αυτή την έννοια το πρόταγμα για διεπιστημονικές προσεγγίσεις επανέρχεται επιτακτικά προκειμένου να καλυφθούν τα όποια εννοιολογικά κενά. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που γίνεται προσπάθεια να εξεταστεί το πεδίο των σχέσεων οικειότητας υπό το πρίσμα μιας σειράς πειθαρχιών – από την κοινωνιολογία της μετανεωτερικότητας και τις πολιτισμικές σπουδές μέχρι την κοινωνιολογία των συγκινήσεων και τις σπουδές τραύματος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως μια τέτοια διερεύνηση δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια ερμηνεία και όχι μια εξήγηση της τωρινής περίστασης. Με άλλα λόγια, προτείνεται μια «συνεκδοχή της συγκυρίας» η οποία μπορεί να αποτελέσει αφορμή για περισυλλογή αναφορικά με τις ερωτικές και προσωπικές σχέσεις κάθε ατόμου.

Ακολουθήστε τη Δέσποινα Κανάκογλου στα social media:

Instagram @desp1na_k
Twitter @desp1na_k

Ακολουθήστε το GiatiOxi στα social media:

Facebook
Instagram @giatioxi
Twitter @giati_oxi

Previous Article

Η Διπολική Διαταραχή και το Στίγμα της Ψυχικής Νόσου – Dr. Γιάννης Μάλλιαρης – Στέλιος Ανατολίτης

Next Article

Γυναίκες σε Θέσεις Ευθύνης – Στέλλα Κάσδαγλη

Related articles