Η δύναμη της αγκαλιάς

Share:

Νίκος Πέτικας

Life, Executive & Team Coach & NLP Practitioner

http://www.1000smiles.gr

Μιλάμε με το Νίκο για τη δύναμη της αγκαλιάς και του αγγίγματος και για την εθελοντική ομάδα «Χείλια Χαμόγελα» που πραγματοποιεί δράσεις που κινητοποιούν και εμπνέουν ανθρώπους να χαμογελούν. Μέσω των δράσεων οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν με θετικό τρόπο, βιώνουν – μεταδίδουν χαρά και εκφράζουν καλοσύνη.

Στόχος της ομάδας είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου με στόχο την εξέλιξή τους σε πολίτες που έχουν θετική στάση, επικοινωνούν ευγενικά επιδιώκοντας το χαμόγελο του άλλου, διοχετεύουν δημιουργικά την ενέργεια τους, ώστε να είναι οι ίδιοι συνεισφορά για την κοινωνία και το περιβάλλον. Από το Νοέμβριο του 2013 που ξεκίνησε η δράση της, οι εθελοντές της ομάδας έχουν επισκεφτεί Γηροκομεία χαρίζοντας χαμόγελα σε πάνω από 200 ηλικιωμένους, έχουν χαρίσει περισσότερες από 20.000 αγκαλιές σε κεντρικές πλατείες πόλεων και φεστιβάλ, ενώ έχει κινητοποιήσει πάνω από 5000 ανθρώπους να κάνουν καλές πράξεις μέσα από το παιχνίδι. Η ομάδα έχει συμμετάσχει επίσης σε αναδασώσεις, ενώ έχει επισκεφτεί και σχολεία και παιδικά ιδρύματα για μέρες δημιουργικού παιχνιδιού.

Ακούστε τη συνέντευξη στο soundcloud κάτω από την εικόνα, στην εφαρμογή podcasts  (υπάρχει σε όλα τα iPhone & iPads), στην εφαρμογή TuneIn και σε πάρα πολλές άλλες εφαρμογές podcasts.

“Η αγκαλιά είναι ένας υπέροχος τρόπος να εκφράσεις όσα όμορφα αισθάνεσαι όταν δεν υπάρχουν άλλα λόγια να πεις.”

“Οι αγκαλιές είναι οι βιταμίνες της ψυχής.”

Previous Article

Αγάπη: Συναίσθημα ή απόφαση;

Next Article

Η διατροφή, τα συναισθήματα και ο φαύλος κύκλος της δίαιτας.

Related articles