Η δύναμη των εσωστρεφών σε ένα κόσμο που δεν σταματάει να μιλάει.

Share:

Νάντια Κοκκίνου – Κλινική Ψυχολόγος, ΑΠΘ

επικοινωνία

 

 


 

Ένας στους τρεις ανθρώπους που γνωρίζουμε είναι εσωστρεφής, δηλαδή είναι άτομα που επαναφορτίζουν την ενέργεια τους μόνο όταν βρίσκονται σε ένα οικείο και ήρεμο περιβάλλον, που προτιμούν τη συντροφιά λίγων καλών φίλων από ένα ενθουσιώδες πλήθος και που αφοσιώνονται με πάθος στα ενδιαφέροντά τους, αντί να μοιράζουν τον χρόνο τους σε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες.

Διάσημοι εσωστρεφείς είναι ο Μαχάτμα Γκάντυ, η J.K. Rowling, ο Bill Gates και ο Einstein. Η εταιρία Apple ιδρύθηκε από τη συνύπαρξη ενός εσωστρεφούς (Steve Bozniak) και ενός εξωστρεφούς (Steve Jobs).

Η εσωστρέφεια δεν είναι πρόβλημα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι. Η συζήτηση άνοιξε κυρίως μετά την διάσημη, πια, ομιλία Ted της Susan Cain και με τα βιβλία της τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Key Books. Πληροφορίες στα link από κάτω:

Η Δύναμη των Εσωστρεφών σ’ ένα κόσμο που δεν σταματάει να μιλάει. 

΄Ηρεμη Δύναμη. Οι κρυφές ικανότητες των εσωστρεφών εφήβων.

Ακούστε το podcast της συζήτησης με την Ψυχολόγο Νάντια Κοκκίνου και απενοχοποιήστε την εσωστρέφεια. Ακούστε απευθείας κάνοντας κλικ κάτω από την εικόνα ή στις εφαρμογές για τα κινητά που υπάρχουν δεξιά στη σελίδα.

Previous Article

Ταυτότητα φύλου, δυσφορία φύλου, διεμφυλικότητα – Το δικαίωμα στη διαφορετικότητα – Θεοφανώ Παπαζήση

Next Article

Όταν ο πόνος γίνεται δύναμη

Related articles