Τα Πάντα για το Cognac – Γιάννης Κοροβέσης

Share:

Γιάννης Κοροβέσης – Bar consultant – Drinks Editor – Bartending Instructor

Instagram
Facebook

Μερικά από αυτά που συζητήσαμε με τον Γιάννη Κοροβέση:

  • Πώς γίνεσαι Cognac Educator και τι αυτό συνεπάγεται
  • Το κονιάκ είναι μία ποικιλία μπράντι η οποία παράγεται από κρασί από την οινοπαραγωγική περιοχή Cognac της Γαλλίας.
  • Είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Περνάει από μία πολύ εξειδικευμένη και αυστηρά καθορισμένη διαδικασία απόσταξης.
  • Παράγεται από το 17ο αιώνα από μία έμπνευση των Ολλανδών και είναι προϊόν διπλής απόσταξης.
  • Υπάρχουν 4 κατηγορίες κονιάκ.(V.S., V.S.O.P., X.O., X.X.O) και μια ενδιάμεση κατηγορία, η Napoleon.
  • Οι διάσημοι οίκοι
  • Οι τρόποι που μπορείς να απολαύσεις το κονιάκ.

Οι μάρκες που αναφέρθηκαν:
Dudognon
Martell
Pierre Ferrand 1840
Hine
Remy Martin
Hennesy

Το επίσημο site της Περιοχής Cognac.

 

Ακούστε στο πλαίσιο και όπου ακούτε podcast!

Previous Article

Σύνδρομο Burn-out (Εργασιακή Εξουθένωση) – Κατερίνα Χλωροκώστα

Next Article

Οδηγός Επιβίωσης στις Γιορτές σε Καραντίνα – Dr. Αναστάσιος Σταλίκας

Related articles