Now Reading
Πώς να ακούσετε το GiatiOxi και γενικά podcasts: όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Πώς να ακούσετε το GiatiOxi και γενικά podcasts: όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Χιλιάδες ηχητικά προγράμματα (podcasts) είναι διαθέσιμα δωρεάν για να ακούσετε online (και να κατεβάσετε) και τα περισσότερα είναι διαθέσιμα και σε εφαρμογές στα smartphones.

Το να ακούσετε podcast (οι ηχητικές εκπομπές – προγράμματα που λέγαμε,) είναι πολύ εύκολο αν έχετε internet. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε την εφαρμογή που σας ταιριάζει. Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε τις εκπομπές (τα podcasts) και να τα ακούσετε αργότερα χωρίς να χρειάζεται internet π.χ. σε μία πτήση ή αν δεν θέλετε να ξοδέψετε MB από το πρόγραμμα σας.

Για να ακούσετε στον υπολογιστή/laptop.

Ο πιο εύκολος τρόπος να ακούσεις podcasts, είναι μέσω της ιστοσελίδας τους. Συνήθως, υπάρχει ένα πλαίσιο συγκεκριμένο που κάνεις κλικ στην εκπομπή που θέλεις να ακούσεις και την ακούς άμεσα εκείνη τη στιγμή. Στο GiatiOxi, το πλαίσιο είναι κάτω από τη φωτογραφία. Πατώντας το πορτοκαλί κουμπάκι με το λευκό βέλος, ακούς άμεσα την εκπομπή και επίσης πάνω δεξιά στο πλαίσιο, πατώντας το μικρό μαύρο βελάκι, κατεβάζεις την εκπομπή.

Ένας άλλο συνηθισμένος τρόπος για να ακούσεις podcasts είναι μέσω iTunes. Aν είστε χρήστης Mac, η εφαρμογή υπάρχει ήδη στον υπολογιστή σας. Μόλις βρείτε το podcasts που σας ενδιαφέρει μπορείτε να το ακούσετε άμεσα ή να το κατεβάσετε στη βιβλιοθήκη του iTunes για να το ακούσετε αργότερα.

Για να ακούσετε podcasts στο κινητό σας ή στο tablet σας.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές διαθέσιμες τόσο δωρεάν όσο και με πληρωμή.

Για χρήστες iPhone & iPad, υπάρχει εργοστασιακά εγκατεστημένη η εφαρμογή “Podcasts”. Δηλάδή κάθε iPhone/iPad έχει ήδη αυτή την εφαρμογή. Μπορείτε να ψάξετε το podcast που σας ενδιαφέρει στην εύρεση (στο search, στο σύμβολο του μεγεθυντικού φακού) ή να εξερευνήσετε τις κατηγορίες.

Ψάχνετε GiatiOxi και κάνετε subscribe (συνδρομή – ίσως είναι λίγο περίεργη λέξη, πάντως είναι δωρεάν!). Από εκεί και πέρα, μπορείτε να ακούσετε άμεσα το επεισόδιο ή να το κατεβάσετε και να το ακούσετε αργότερα και χωρίς internet. Μπορείτε πχ να το κατεβάσετε μόλις βρεθείτε σε wifi και να το ακούσετε αργότερα, χωρίς internet.

Για χρήστες Android

Στο Play Store, μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές:

Soundcloud

Stitcher

TuneIn Radio

Acast

Overcast

Podcast Addict (να συμπεριλάβετε όταν θα κάνετε το πρώτο search, το κουτάκι που γράφει itunes)

Castbox

Pocket Casts.

Γενικά, αν γράψετε τη λέξη podcast (τόσο στο Google Play όσο και στο AppStore) θα εμφανιστούν πολλές εφαρμογές εκτός από αυτές που αναφέρουμε εδώ. Ψάχνετε GiatiOxi (ή το podcast που σας ενδιαφέρει) και κάνετε συνδρομή ή follow ή προσθήκη στα αγαπημένα, ανάλογα με τη φιλοσοφία της κάθε εφαρμογής. Πειραματιστείτε και δείτε ποια σας ταιριάζει πιο πολύ.

Το GiatiOxi είναι ένα podcast στα ελληνικά και μπορείτε να το ακούτε στο τρέξιμο, στο περπάτημα, στο μετρό, στο λεωφορείο, στην ουρά αναμονής, στις πτήσεις, στο μαγείρεμα! Γεμίζετε τον χρόνο σας με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο γιατί δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε ταυτόχρονα! Να ακούτε, κάνει καλό! 😛

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2023 GiatiOxi. All Rights Reserved.