7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων

Share:

Φιλοθέη Ματσίγγου – Σύμβουλος καριέρας και προσωπικής ανάπτυξης

www.leadcompass.gr

Πράγματα που κάνουν διαφορετικά οι πετυχημένοι άνθρωποι

  • Οι πετυχημένοι άνθρωποι συνέχεια μαθαίνουν.

Το διάβασμα είναι στην καθημερινότητα τους. Άνθρωποι όπως ο επενδυτής Warren Buffet, ο Mark Zuckerberg τοu Facebook και η J.K. Rawling, η συγγραφέας του Harry Potter, διαβάζουν οπωσδήποτε σε καθημερινή βάση. Υιοθέτησε αυτή τη συνήθεια διαβάζοντας μερικές σελίδες από κάτι που σε διαφέρει καθημερινά και θα δεις σταδιακά τις επιδράσεις του διαβάσματος στη ζωή σου.

  • Δεν φοβούνται να πάρουν ρίσκα.

Τα ρίσκα είναι επικίνδυνα αλλά χωρίς αυτά δεν μπορείς να προχωρίσεις ουσιαστικά στη ζωή και να εξελιχθείς. Πρέπει να ξεβολεύεσαι από την άνεση σου και να προχωράς μπροστά με υπολογισμένα ρίσκα. Να παίρνεις αποφάσεις που σε αφήνουν λίγο εκτεθειμένο. Το να μην παίρνεις ρίσκα σημαίνει ότι δεν αποφασίζεις και χωρίς να παίρνεις αποφάσεις για τη ζωή σου δεν προχωράς.

  • Προσέχουν τον εαυτό τους.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι φροντίζουν τον εαυτό τους. Κοιμούνται σωστά, τρέφονται σωστά, κάνουν διαλογισμό, ασχολούνται με την πνευματική τους ξεκούραση, γυμνάζονται. Δεν εξαντλούν τον οργανισμό τους δουλεύοντας Η επιτυχία, εξάλλου δεν είναι σπριντ αλλά μαραθώνιος.

  • Δεν φοβούνται την αποτυχία.

Ο φόβος της αποτυχίας διατρέχει την κοινωνία μας. Δημιουργείται στο σχολείο όπου ο άριστος θεωρείται αυτός που περνάει τα τεστ χωρίς κανένα λάθος. Στη ζωή όμως δεν ισχύει αυτό. Η αποτυχία είναι κομμάτι σημαντικό της επιτυχίας και απαραίτητο για να μάθεις και να ωριμάσεις. Αποτυγχάνουμε, πολλές φορές και δημοσίως και πρέπει να δεχτούμε ότι είναι κανόνας της ζωής. Η μισή επιτυχία έρχεται όταν αποφασίζουμε να ξανά σηκωθούμε.

  • Έχουν αναλυτικά οργανωμένο πρόγραμμα.

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν ζουν “πρόχειρα” με σημειώσεις στο μυαλό τους. Είτε είναι σε θέση να έχουν γραμματέα είτε όχι, οργανώνουν αναλυτικά τη μέρα τους. Το πλάνο δεν είναι αυτά που πρέπει να ολοκληρώσουν μέσα στη μέρα αλλά είναι πιο αναλυτικό που περιλαμβάνει ακόμα τις ώρες στο facebook και των σειρών. Εφάρμοσε το και θα δεις ξαφνικά ότι εκείνες οι 3 ώρες που ψάχνεις είναι κάπου μέσα στη μέρα σου.

  • Έχουν μέντορα.

Για να πετύχεις χρειάζεται να κοιτάξεις και το μονοπάτι και τις τακτικές ανθρώπων που κατέκτησαν “κορυφές” και όρισαν το χώρο πριν από σένα. Είναι σημαντικό να αναζητήσεις και να συζητήσεις με μέντορες. Θα πάρεις σημαντική βοήθεια και πολύτιμα μαθήματα για την πορεία σου.

Οι συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων έχουν ένα απαραίτητο συστατικό, μία βάση θα λέγαμε: το σθένος. Το σθένος είναι η δύναμη που βρίσκεις για να ξυπνάς κάθε πρωί είτε έχεις κίνητρο είτε όχι και να συνεχίζεις. Η επιτυχία δεν είναι προορισμός. Είναι εργοτάξιο υπό κατασκευή. Κατακτάς μια κορυφή και μετά συνεχίζεις για την επόμενη ή αποτυγχάνεις και βρίσκεις το σθένος για να ξανά σηκωθείς.

 

Αυτά και άλλα πολλά συζητάμε με στο podcast της συζήτησης που βρίσκεται κάτω από την εικόνα στο widget του Soundcloud.

Ακούτε επίσης και στις εφαρμογές για κινητά.

iPhone / iPad: Η εφαρμογή Podcasts που υπάρχει εργοστασιακά σε όλα τα iphone/ipads. Ψάχνετε GiatiOxi και κάνετε συνδρομή. Είναι δωρεάν. Φυσικά και μέσω iTunes.

Android: Στις δωρεάν εφαρμογές:

TuneIn radio
Stitcher
Soundcloud
Podcast Addict
Acast

και όπου αλλού υπάρχουν podcasts, ψάχνετε GiatiOxi και μας ακολουθείτε.

Μέσω των εφαρμογών, έχετε πρόσβαση στις εκπομπές νωρίτερα!

GiatiOxi. Το ελληνικό podcast!

Previous Article

Τι κάνει ένας λογοθεραπευτής και πότε πρέπει να τον επισκεφτείς

Next Article

Σεξουαλικές δυσλειτουργίες ανδρών και γυναικών

Related articles