Now Reading
#430 – Εγκέφαλος Και Ελεύθερη Βούληση – Γιώργος Παξινός (George Paxinos)

#430 – Εγκέφαλος Και Ελεύθερη Βούληση – Γιώργος Παξινός (George Paxinos)

Γιώργος Παξινός – Καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Neuroscience Research Australia του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ

www.georgepaxinos.com.au

Listen to “Εγκέφαλος, Έρωτας & Ελεύθερη Βούληση – Γιώργος Παξινός (George Paxinos)” on Spreaker.

Ο Γιώργος Παξινός κατάγεται από την Ιθάκη. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Berkeley, McGill και Yale και ήταν επισκέπτης επιστήμονας στο Cambridge, στην Οξφόρδη, στο Stanford και στο UCLA. Είναι καθηγητής Ιατρικών Επιστημών της Neuroscience Research Australia και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ. Έχει εντοπίσει και ονομάσει περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου από οποιονδήποτε στην ιστορία (94 πυρήνες) και δημοσίευσε 58 βιβλία, το πρώτο του, The Rat Brain in Stereotaxic Coordinates, είναι η δημοσίευση με τις περισσότερες αναφορές στη νευροεπιστήμη και, για δεκαετίες, το τρίτο βιβλίο με τις περισσότερες αναφορές όλων των επιστημών όλων των εποχών. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου Atlas of the Human Brain έλαβε το Βραβείο Αριστείας για Εκδόσεις της Ιατρικής Επιστήμης από την Ένωση Αμερικανών Εκδοτών και η τελευταία έκδοση το Βραβείο Εικονογραφημένου Βιβλίου της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης. Δύο του άτλαντες του ανθρώπινου εγκεφάλου έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.

Είναι επίτιμος διδάκτωρ στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Ιωαννίνων και Ιονίου και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Σε μελέτη που ανακοινώθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2021, συμπεριλήφθηκε στους 63 Έλληνες ιατρικούς επιστήμονες που θεωρείται ότι είχαν ιστορική συμβολή στην ιατρική πρόοδο την περίοδο 1821-2021. Οι άτλαντες και οι έννοιες της οργάνωσης του εγκεφάλου χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους επιστήμονες που εργάζονται με τη σχέση μεταξύ του εγκεφάλου και της γνώσης, του συναισθήματος, των κινήτρων και της σκέψης, συμπεριλαμβανομένων νευρολογικών ή ψυχιατρικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και η κατάθλιψη ή ζωικά μοντέλα αυτών των ασθενειών. Διετέλεσε Πρόεδρος της Αυστραλιανής Εταιρείας Νευροεπιστημών (2005-2006) και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνεδρίου Νευροεπιστήμης του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας Εγκεφάλου (IBRO 2004-2007).

Το βιβλίο του κ. Παξινού “Ο Αμαζόνιος ανάμεσά μας (A River Divided)”.

Ακούστε το podcast “Τα μυστήρια του εγκεφάλου και ο έρωτας” με τον Γιώργο Παξινό εδώ.

Και φέτος ο Μάιος αλλάζει όνομα και γίνεται ΔΕΡΜΑΪΟΣ για να μας θυμίζει ότι πρέπει να εξετάζουμε το δέρμα μας για τυχόν αλλοιώσεις ή ύποπτα σημάδια πριν βγούμε ασφαλείς στον ήλιο.

H ΕΔΑΕ πιστή στο ραντεβού της για ακόμη μία χρονιά, είναι εδώ για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας για τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια ΔΕΜΑΪΟΣ εδώ. 

Ακούστε το podcast στο πλαίσιο και όπου ακούτε podcasts.

See Also

Ακολουθήστε τη Δέσποινα Κανάκογλου στα social media:

Instagram @desp1na_k
Twitter @desp1na_k

Ακολουθήστε το GiatiOxi στα social media:

Facebook
Instagram @giatioxi
Twitter @giati_oxi

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2023 GiatiOxi. All Rights Reserved.