Wing Tzun Kung Fu – Dai-Sifu Emin Boztepe

Share:

Dai-Sifu Emin Boztepe  

Επαγγελματίας Δάσκαλος Wing Tzun Kung Fu

Ιδρυτής Ebmas

Ebmas Ελλάδος

Sihing Κώστας Γανωτής

Ebmas Θεσσαλονίκη

www.ebmas-thess.gr

Dai sifu Emin Boztepe ο ιδρυτής του EBMAS (Emin Boztepe Martial Arts Organization)

O Emin Boztepe θεωρείται ένας θρύλος των πολεμικών τεχνών. Ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες από το 1976 και είναι επαγγελματίας δάσκαλος του Wing Tzun στην Ευρώπη και ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι ευρέως αναγνωρισμένος για τις μαχητικές του ικανότητες και τα σεμινάρια του βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση παγκοσμίως. Είναι ο επικεφαλής δάσκαλος EBMAS και ο ιδρυτής. Έχει διδάξει σε προσωπικό επίλεκτων αστυνομικών και στρατιωτικών μονάδων παγκοσμίως όπως το FBI, σώματα πεζοναυτών, το σώμα της αστυνομίας σε Κεντάκι και Αλάσκα και πολλά άλλα.

Παρόλο, ότι εκπαιδεύτηκε σε πολλά στυλ πολεμικών τεχνών, μεταξύ των οποίων Taekwondo, Shotokan, Muay Thai, Wing Tsun Leung Ting System και Escrima Latosa Weapon System, επέλεξε να αφιερώσει τον εαυτό του στη μελέτη και διδασκαλία του Wing Tzun Kung Fu και του Eskrima. Όποτε περισσεύει χρόνος από το φορτωμένο πρόγραμμα προπονήσεων και διδασκαλίας, ασχολείται με την καριέρα του ως ηθοποιός, έχοντας λάβει ρόλους σε διάφορα έργα που γυρίστηκαν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Τα παιδικά χρόνια του Sifu Emin στη Γερμανία δεν ήταν καθόλου εύκολα εξαιτίας της τουρκικής καταγωγής του. Είχε αποτελέσει συχνά στόχο ρατσιστικών επιθέσεων και μάλιστα τις περισσότερες φορές η λεκτική επίθεση γρήγορα μετατρεπόταν σε φυσική επίθεση. Έτσι, λοιπόν, οι πολεμικές τέχνες αποτελούσαν αναγκαιότητα. Ο πατέρας του τον προέτρεψε να ξεκινήσει και έτσι σε ηλικία 14 ετών έγινε η αρχή μιας μετέπειτα αξιοσημείωτης καριέρας. Η ενασχόλησή του αυτή  γρήγορα εξελίχθηκε σε πάθος που διατηρείται αμείωτο μέχρι και σήμερα.

True Martial Artist

Ο Sifu Emin στον εαυτό του βλέπει έναν  αληθινό Martial Artist και όχι έναν άνθρωπο των μαχητικών αθλημάτων, καθώς είναι ξεκάθαρη η προτίμησή του στις αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας. Αυτή η προτίμηση ήταν μάλιστα, αυτή  που τον προσέλκυσε στο Wing Tzun, όταν παρακολούθησε μια επίδειξη στη Γερμανία. Εντυπωσιασμένος, αναζήτησε εκπαίδευση από παγκοσμίως αναγνωρισμένους masters του Wing Tsun. Πλέον, μετά από πάρα πολλά χρόνια εκπαίδευσης στο σύστημα του WingTsun, είναι πλήρως πεπεισμένος ότι οι τεχνικές αυτοάμυνας και η φιλοσοφία αυτού του συστήματος δεν υστερεί καθόλου και σε τίποτα μπροστά σε άλλες πολεμικές τέχνες.

Έγινε senior master Student της IWTA / Hong Kong. Σήμερα, αντιπροσωπεύει το Wing Tzun και το Latosa Escrima σε πάνω από 40 χώρες.

Η φιλοσοφία πίσω από το Wing Tsun

Η ζωή του Emin Boztepe αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του Wing Tzun, όπως αυτή διδάσκεται στoν EBMAS:

-Να είσαι επιθετικός σε όλους τους διαπληκτισμούς αλλά να αποφεύγεις τη σύγκρουση, όποτε αυτό είναι δυνατόν.

-Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια αναπόφευκτη πρόκληση για μάχη αντιμετώπισέ την αποφασιστικά και κατά μέτωπο, τελείωσέ την γρήγορα, ξόδεψε τη λιγότερη δυνατή ενέργεια και συνέχισε το δρόμο σου.

-Ο πιο απλός, ο πιο εύκολος και πιο αποτελεσματικός τρόπος, είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος.

«Το να αποφύγεις μια φυσική διένεξη που δεν είναι αληθινά απαραίτητη δεν σημαίνει ότι αυτό σε κάνει δειλό, αλλά ταπεινό» αναφέρει ο Sifu Emin και συνεχίζει «Παρόλα αυτά η μάχη πρέπει να γίνεται αποφασιστικά όταν δεν μένει άλλη επιλογή και η υπάρχει υψηλή πιθανότητα να πάθεις ο ίδιος κακό, τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή η  οικογένεια σου. Αυτό περιλαμβάνει και την Wing Tzun οικογένεια μου που έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 40 χώρες».

Παρόλο που ο Emin έχει εκπαιδευτεί σε πολλές πολεμικές τέχνες, βασίζει την αυτοάμυνά του αποκλειστικά στο Wing Tzun και στο Latosa Eskrima. Διαβεβαιώνει πως αυτή είναι η «συνταγή» που τον βοηθά να τελειώνει τις μάχες γρήγορα, χρησιμοποιώντας απλές και αποτελεσματικές τεχνικές. Και αυτές οι τεχνικές είναι το σήμα κατατεθέν του WingTzun. «Πιστεύω μόνο στη χρήση τεχνικών που δουλεύουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ελαχιστοποιούν την πιθανότητα τραυματισμού μου. Η φιλοσοφία του Wing Tzun δηλώνει πως το να είσαι ευγενικός στον εχθρό σου σημαίνει το να είσαι άσπλαχνος στον εαυτό σου… γιατί, λοιπόν, να είναι κανείς ευγενικός και καλός με κάποιον που προσπαθεί να του κάνει κακό αυτόν ή τους αγαπημένους του;»

Η φιλοσοφία του Wing Tzun δίνει έμφαση στη ρεαλιστική προπόνηση και επισημαίνει ότι η άσκηση οφείλει να είναι μια καθημερινότητα για ένα σοβαρό martial artist. «Μπορεί να γνωρίζεις τις καλύτερες τεχνικές και  να έχεις τους καλύτερους δασκάλους αλλά αν δεν εξασκείσαι συνεχώς και ρεαλιστικά δεν θα έχεις κανένα όφελος». Δίνει ο ίδιος το παράδειγμα στους μαθητές του, πειθαρχώντας σε ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης 4 ωρών την ημέρα.

Αυτά και άλλα πολλά συζητάμε με στο podcast της συζήτησης που βρίσκεται κάτω από την εικόνα στο widget του Soundcloud.

Ακούτε επίσης και στις εφαρμογές για κινητά.

iPhone / iPad: Η εφαρμογή Podcasts που υπάρχει εργοστασιακά σε όλα τα iphone/ipads. Ψάχνετε GiatiOxi και κάνετε συνδρομή. Είναι δωρεάν.

 

Android: Στις δωρεάν εφαρμογές:

TuneIn radio
Stitcher
Soundcloud
Podcast Addict
Acast

και όπου αλλού υπάρχουν podcasts, ψάχνετε GiatiOxi και μας ακολουθείτε.

Μέσω των εφαρμογών, έχετε πρόσβαση στις εκπομπές νωρίτερα!

GiatiOxi. Το ελληνικό podcast!

Previous Article

Η Αποτυχία Στις Εξετάσεις – Χαρά Βλαχοδήμου

Next Article

Χτίζοντας Την Προσωπική Μας Μάρκα – Δήμητρα Ζερβάκη

Related articles