8 Μυστικά Για Να Βρεις Δουλειά το 2022 – Τζώρτζια Παπαγεωργίου

Share:

Τζώρτζια Παπαγεωργίου (Georgia Papageorgiou) – Recruiter

whatznext.nl

Email

Πράγματα που συζητήσαμε:

CV – Τι προσέχω

Ο σωστός τρόπος καταγραφής της εργασιακής εμπειρίας

Πώς καταγράφω τις δεξιότητες και τις ικανότητες
Η συνέντευξη – STAR method

Επικίνδυνες ερωτήσεις                

Οικονομικές Απολαβές

Show notes

 • Πολύ σημαντικό στο βιογραφικό είναι το προσωπικό προφίλ (summary) κάτω από τις προσωπικές μας πληροφορίες. Πρόκειται για ένα σύντομο κειμενάκι για το ποιοι είμαστε.
 • Η αναφορά στην εργασιακή μας εμπειρία πρέπει να είναι πολύ καλά δομημένη. Προσέχουμε να αναφέρουμε την εταιρεία και τις ημερομηνίες των προηγούμενων εργασιών μας. 
 • Πρέπει να σκεφτούμε τον εαυτό μας σαν ένα προϊόν το οποίο χρειάζεται το κατάλληλο μάρκετινγκ για να ξεχωρίσει και να πουληθεί.
 • Εξίσου σημαντικός είναι και ο τρόπος που θα περιγράψουμε τις δεξιότητες και τις ικανότητες μας. Το να παραθέσουμε απλά μια λίστα με ικανότητες δεν λέει κάτι ιδιαίτερο. Πρέπει αυτές τις ικανότητες να μπορούμε να τις αποδείξουμε. Κάτι τέτοιο μπορούμε να το κάνουμε με το να αναφέρουμε χαρακτηριστικά μας έτσι όπως έχουν αποδειχθεί από κάποιο τεστ προσωπικότητας (π.χ. οργανωτικές ικανότητες ⅘). Επίσης, όταν αναφερόμαστε στις γλώσσες που ξέρουμε, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τη μητρική μας γλώσσα.
 • Όταν αναφερόμαστε στα ενδιαφέροντα μας, καλό είναι να είναι αληθινά. Πρέπει να δείξουμε άφοβα το ποιοί είμαστε, όχι να κρυφτούμε πίσω από ταμπέλες.
 • Στη συνέντευξη είναι σημαντικό να μπορούμε να αξιολογήσουμε το πώς τα πάμε κατά τη διάρκεια της. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν διάφορες μέθοδοι, όπως η μέθοδος STAR (Situation, Task, Action, Results). Έχοντας αυτά στο νου, μπορούμε να σκεφτούμε μια όσο το δυνατόν καλύτερα δομημένη απάντηση.
 • Σε περίπτωση που μας ρωτήσουν για το παρελθόν μας, καλό είναι να κάνουμε μια αναδρομή ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι. Αν δεν μας έρχεται κάποια απάντηση στο νου, μπορούμε να κερδίσουμε χρόνο με το να επαινέσουμε τον συνεντευκτή (π.χ. “Πολύ καλή ερώτηση”) και να συντάξουμε την απάντηση μας με τη μέθοδο STAR.
 • Παρατηρούμε τον συνεντευκτή και προσαρμοζόμαστε στο ύφος του.
 • Κάθε ερώτηση που μας κάνουν έχει κάποιο κίνητρο από πίσω. Αν σκεφτούμε, επομένως, τι θέλουν μάθουν με τη συγκεκριμένη ερώτηση, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε και μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση.
 • Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, οι περισσότεροι βάζουν ψέματα στο βιογραφικό τους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να φροντίσουμε πολύ προσεκτικά να μην το καταλάβει ο συνεντευκτής. Μια ερώτηση με την οποία προσπαθούν να ανιχνεύσουν ψέματα είναι “Τι σας αντιπροσωπεύει λιγότερο στο βιογραφικό σας;”.
 • Δεν πρέπει να φοβόμαστε να διαπραγματευτούμε τον μισθό μας, όταν αυτό είναι δυνατό. Πριν μιλήσουμε για τον μισθό, μπορούμε να ρωτήσουμε ποιες θα είναι οι απαιτήσεις της εταιρείας από εμάς, ώστε να μπορέσουμε να κοστολογήσουμε τον εαυτό μας καλύτερα.

Ακολουθήστε τη Δέσποινα Κανάκογλου στα social media:

Instagram @desp1na_k
Twitter @desp1na_k

Ακολουθήστε το GiatiOxi στα social media:

Facebook
Instagram @giatioxi
Twitter @giati_oxi

Previous Article

Η Εφηβεία και Η Εγκληματικότητα – Αλέξης Λάππας

Next Article

Όταν Δεν Μπορείς Να Πετάξεις Τίποτα – Διαταραχή Παρασυσσώρευσης (Hoarding Disorder) – Γιάννης Μιχόπουλος, Md, PhD

Related articles