Η δύναμη της αγκαλιάς – Νίκος Πέτικας

Share:

Νίκος Πέτικας

Life, Executive & Team Coach & NLP Practitioner

http://www.1000smiles.gr

Μιλάμε με το Νίκο για τη δύναμη της αγκαλιάς και του αγγίγματος και για την εθελοντική ομάδα «Χείλια Χαμόγελα» που πραγματοποιεί δράσεις που κινητοποιούν και εμπνέουν ανθρώπους να χαμογελούν. Μέσω των δράσεων οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν με θετικό τρόπο, βιώνουν – μεταδίδουν χαρά και εκφράζουν καλοσύνη.

Στόχος της ομάδας είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου με στόχο την εξέλιξή τους σε πολίτες που έχουν θετική στάση, επικοινωνούν ευγενικά επιδιώκοντας το χαμόγελο του άλλου, διοχετεύουν δημιουργικά την ενέργεια τους, ώστε να είναι οι ίδιοι συνεισφορά για την κοινωνία και το περιβάλλον. Από το Νοέμβριο του 2013 που ξεκίνησε η δράση της, οι εθελοντές της ομάδας έχουν επισκεφτεί Γηροκομεία χαρίζοντας χαμόγελα σε πάνω από 200 ηλικιωμένους, έχουν χαρίσει περισσότερες από 20.000 αγκαλιές σε κεντρικές πλατείες πόλεων και φεστιβάλ, ενώ έχει κινητοποιήσει πάνω από 5000 ανθρώπους να κάνουν καλές πράξεις μέσα από το παιχνίδι. Η ομάδα έχει συμμετάσχει επίσης σε αναδασώσεις, ενώ έχει επισκεφτεί και σχολεία και παιδικά ιδρύματα για μέρες δημιουργικού παιχνιδιού.

Ακούστε τη συνέντευξη στο soundcloud κάτω από την εικόνα, στην εφαρμογή podcasts  (υπάρχει σε όλα τα iPhone & iPads), στην εφαρμογή TuneIn και σε πάρα πολλές άλλες εφαρμογές podcasts.

“Η αγκαλιά είναι ένας υπέροχος τρόπος να εκφράσεις όσα όμορφα αισθάνεσαι όταν δεν υπάρχουν άλλα λόγια να πεις.”

“Οι αγκαλιές είναι οι βιταμίνες της ψυχής.”

Αυτά και άλλα πολλά συζητάμε με στο podcast της συζήτησης που βρίσκεται κάτω από την εικόνα στο widget του Soundcloud.

Ακούτε επίσης και στις εφαρμογές για κινητά.

iPhone / iPad: Η εφαρμογή Podcasts που υπάρχει εργοστασιακά σε όλα τα iphone/ipads. Ψάχνετε GiatiOxi και κάνετε συνδρομή. Είναι δωρεάν. Φυσικά και μέσω iTunes.

Android: Στις δωρεάν εφαρμογές:

TuneIn radio
Stitcher
Soundcloud
Podcast Addict
Acast

και όπου αλλού υπάρχουν podcasts, ψάχνετε GiatiOxi και μας ακολουθείτε.

Μέσω των εφαρμογών, έχετε πρόσβαση στις εκπομπές νωρίτερα!

GiatiOxi. Το ελληνικό podcast!

Previous Article

Αγάπη: Συναίσθημα ή απόφαση; – Κατερίνα Χλωροκώστα

Next Article

Η διατροφή, τα συναισθήματα και ο φαύλος κύκλος της δίαιτας. – Βαλεντίνα Δερμιτζάκη

Related articles