Η Ιστορία της Άννας Άτσου, “Θέλω Μήλο Τώρα”

Share:

Άννα Άτσου – Ιδρύτρια της Οικοτεχνίας Μήλων “Θέλω Μήλο Τώρα” και ωφελούμενη του προγράμματος αγροδιατροφικής επιτάχυνσης “Αγροανέλιξη-Οικοτεχνία”.

www.thelomilotora.gr

Listen to “Η Ιστορία της Άννας Άτσου, “Θέλω Μήλο Τώρα”” on Spreaker.

Γνωρίστε την Άννα Άτσου, ωφελούμενη του προγράμματος αγροδιατροφικής επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη-Οικοτεχνία» του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

Η Άννα Άτσου, ωφελούμενη του προγράμματος αγροδιατροφικής επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη-Οικοτεχνία» του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και μηλοπαραγωγός τα τελευταία σχεδόν 8 χρόνια, κατάφερε να ξεκινήσει τη δική της οικοτεχνία στο Μαυροχώρι της Καστοριάς, μεταποιώντας την καλλιέργεια της σε πολύ ενδιαφέροντα και πρωτοποριακά προϊόντα μήλου.

Η Άννα με τον σύζυγό της, έχουν αξιοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα αντιχαλαζικά δίχτυα -μια καινοτομία που ελάχιστοι μηλοπαραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή χρησιμοποιούν-   με στόχο την προστασία της παραγωγής τους αλλά και την επίτευξη της βέλτιστης ποιότητας πρώτων υλών και προϊόντων.

Από την ιδέα στην πράξη:

Αν και επαγγελματίας στον χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, πριν από περίπου 10 χρόνια ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για εκείνη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Γνώρισε τον άνδρα της ο οποίος κατάγεται από την Καστοριά και έτσι,  πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει πίσω της τη ζωή στην πόλη και να ζήσει στην επαρχία.

Έτσι, ξεκίνησε να ασχολείται με την παραγωγή μήλων, αξιοποιώντας μάλιστα και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα αντιχαλαζικά δίχτυα -μια καινοτομία που ελάχιστοι μηλοπαραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή χρησιμοποιούν-   με στόχο την προστασία της παραγωγής τους αλλά και την επίτευξη της βέλτιστης ποιότητας πρώτων υλών και προϊόντων.

Η ιδέα της οικοτεχνίας μήλου για την Άννα όμως, προέκυψε πριν από μερικά χρόνια καθώς αναρωτιόταν τι μπορεί να κάνει με την ποσότητα των μήλων τα οποία δεν αγοράζονται τελικά από τους εμπόρους. Έτσι, ξεκίνησε την ιδέα για τη μεταποίηση των καλλιεργειών μήλου που διαθέτει. «Θέλω να διατηρήσω το μήλο όσο το δυνατόν στην πιο φυσική του μορφή και με μια μικρή επεξεργασία να μπορέσω να το βάλω στο ντουλάπι του καταναλωτή, κι όχι στο ψυγείο του», αναφέρει η Άννα.

Στόχος της μεταξύ άλλων, είναι μέσω της οικοτεχνίας της να μπορέσει να δώσει μια πνοή στην περιοχή της Καστοριάς, την οποία τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπουν σταδιακά οι νέοι, καθώς οι ευκαιρίες εργασίας φαίνεται να λιγοστεύουν.

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης
και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Previous Article

Η Ιστορία της Δήμητρας Ματζιουρά, Οἰκοτεχνεῖον Θεράπειον

Next Article

Πώς Καθορίζει η Κλιματική Αλλαγή Τη Ζωή Μας; – Δημήτρης Βολουδάκης

Related articles