Now Reading
Η Ιστορία της Ελένης Βαβίτσα, ΕΜΜΕΛΙΑ

Η Ιστορία της Ελένης Βαβίτσα, ΕΜΜΕΛΙΑ

Ελένη Βαβίτσα – Ιδρύτρια της εταιρείας παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων μέλισσας ΕΜΜΕΛΙΑ.

https://www.emmelia.gr/

Instagram

Facebook

Listen to “Η Ιστορία της Ελένης Βαβίτσα, Emmelia” on Spreaker.

Γνωρίστε την Ελένη Βαβίτσα, ωφελούμενη του προγράμματος «Αγροανέλιξη-Οικοτεχνία» του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

Η Ελένη Βαβίτσα δραστηριοποιείται στη Βοιωτία έχοντας δημιουργήσει μαζί με τον σύζυγό της, Νίκο Ραχούτη, τη δική τους καθετοποιημένη εκμετάλλευση παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων μέλισσας, την ΕΜΜΕΛΙΑ.

Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και συνδυάζοντάς τες με τις παραδοσιακές τεχνικές της περιοχής Χώστια, Θηβών Βοιωτίας, τόσο μέσω της μελισσοκομικής μονάδας όσο της οικοτεχνία της, η  Ελένη έχει καταφέρει να μεταφέρει όλες τις αυθεντικές γεύσεις αλλά και όλα τα οφέλη των προϊόντων της μέλισσας, στα βιολογικά της προϊόντα.

Η Ελένη κατάγεται από την Θεσσαλία και την Ήπειρο, αλλά γεννήθηκε στην Βουδαπέστη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Δούλεψε χρόνια στον κλάδο των πωλήσεων και της φωτογραφίας και αφού γνωρίστηκε με τον σύζυγό της Νίκο, πήραν την απόφαση να φύγουν από την πόλη και να ακολουθήσουν μια πιο ήρεμη ζωή στην επαρχία. Έτσι, μετακόμισαν σε ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Ελικώνα στη Βοιωτία και ξεκίνησαν να ασχολούνται με τη μελισσοκομία από το 2013.

Από την ιδέα στην πράξη:

Σχεδιάζοντας μια μελισσοκομική οικογενειακή επιχείρηση με αγάπη και μεράκι

Μπορεί η μικρή επαφή της οικογένειας του Νίκου με την μελισσοκομία να ήταν ένα έναυσμα αλλά και μια βοήθεια για το ζευγάρι, όμως η Ελένη και ο Νίκος έπρεπε να στήσουν μια ολόκληρη επιχείρηση από την αρχή, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Η ΕΜΜΕΛΙΑ είναι μια οικογενειακή μελισσοκομική επιχείρηση η οποία επιλέγει με μεγάλη προσοχή και αγάπη τα μέρη στα οποία τοποθετεί τα μελίσσια της, ακολουθώντας διαδρομές των παλαιών γενεών.

Ξεκίνησαν δειλά το 2013 με 2 ποικιλίες μελιού και πλέον, μέσα σε ένα έτος μπορούν να τρυγήσουν ακόμη και 10 διαφορετικές ποικιλίες. Παράγουν μέλι από ελατοθύμαρο -μια εξαιρετικά σπάνια ποικιλία στην Ελλάδα-, θυμάρι, πορτοκάλι, πεύκο, βελανιδιά καστανιά και πολλά άλλα.

«Αγροανέλιξη-Οικοτεχνία»:

Εκτός όμως από την καθαρά μελισσοκομική δραστηριότητα της ΕΜΜΕΛΙΑ, ο Νίκος και η Ελένη ήθελαν πάντα να δημιουργήσουν τη δική τους οικοτεχνία, έτσι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αγροδιατροφικής επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη» του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

See Also

«Ήταν ένα momentum για εμάς το ότι βρήκαμε τον αγροδιατροφικό επιταχυντή «Αγροανέλιξη» και μπορέσαμε να συμμετάσχουμε. Ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν, τη στιγμή που το χρειαζόμασταν!»

«Έχω μόνο θετικά λόγια να πω για τη συμμετοχή μας στην «Αγροανέλιξη». Τόση πολύπλευρη γνώση από τόσο μεταδοτικούς δασκάλους, πλήρως καταρτισμένους! Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να είχα προχωρήσει στη δημιουργία της οικοτεχνίας χωρίς τη βοήθεια του προγράμματος», αναφέρει η Ελένη.Σε συνεργασία με την ομάδα υποστήριξης και καθοδήγησης του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», η Ελένη και ο Νίκος έχουν καταφέρει να τελειοποιήσουν τις συνταγές για τα πρώτα είδη της οικοτεχνίας, τα παστέλια μελιού ενώ παράλληλα, σχεδιάζουν πολλά νέα και καινοτόμα προϊόντα.

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης
και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2023 GiatiOxi. All Rights Reserved.