Now Reading
Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) & Η Σχέση Μας Με Τα Λεφτά – Ελένη Σαραντινού

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) & Η Σχέση Μας Με Τα Λεφτά – Ελένη Σαραντινού

Ελένη Σαραντινού

www.life-spheres.com

Eκπαιδεύτρια NLP (NLP trainer) – NLP, Life & Career Coach

Το όνομα ΝΓΠ (NLP) περιλαμβάνει τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία που συμμετέχουν στην παραγωγή ανθρώπινων εμπειριών : νευρολογία, γλώσσα και προγραμματισμός. Το νευρικό σύστημα ρυθμίζει τις λειτουργίες του σώματος. Η γλώσσα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο συνδέουμε και επικοινωνούμε εσωτερικά με τον εαυτό μας και εξωτερικά με τους άλλους. Ο προγραμματισμός καθορίζει τα είδη μοντέλων του κόσμου που δημιουργούμε.

Είναι σημαντικός γιατι:

* Γιατί μας διδάσκει πολλά για τον εαυτό μας και το πώς να ενισχύουμε τη ζωή μας.

* Γιατί το 90% του εγκεφάλου μας λειτουργεί υποσυνείδητα και οι περισσότεροι από εμάς δεν αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα για επαναπροσδιορισμό των πεποιθήσεων και των αξιών που μας κληροδοτήθηκαν από τους γονείς μας, τους δασκάλους μας και την κοινωνία. Κάνοντας αυτό, συνειδητά τιμάμε αυτό που λειτουργεί προς όφελός μας και αντιλαμβανόμαστε τι πρέπει να βελτιώσουμε.

* Γιατί δείχνει τι είμαστε δυνατοί να πετύχουμε με τις σωστές πεποιθήσεις.

* Γιατί όταν ενσωματώνουμε το συνειδητό με το υποσυνείδητο, παίρνουμε τον έλεγχο του παρόντος και του μέλλοντός μας.

* Γιατί όλοι είχαμε εμπειρίες που μας προκαλούν θυμό, λύπη, φόβο, πόνο και ενοχή. Αυτά τα συναισθήματα έχουν αποτυπωθεί κάπου υποσυνείδητα και ακόμα επηρεάζουν τις αποφάσεις και τις ενέργειες μας, συχνά περιορίζοντας εμάς και τις επιλογές μας.

* Γιατί υπάρχουν διαδικασίες σκέψης, πεποιθήσεις και μοτίβα που δημιουργούν τα θεμέλια της υπεροχής και όταν τα κάνουμε πρότυπα, δεν υπάρχει τέλος στο τι μπορούμε να πετύχουμε για εμάς.

* Γιατί όσο περισσότερο κατανοούμε τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε πληροφορίες, τόσο μεγαλύτερο έλεγχο έχουμε στο πώς αισθανόμαστε, στο τι κάνουμε και στο τι αποτέλαεσμα έχουν οι αλληλεπιδράσεις μας και αν αυτές είναι επιτυχημένες.

Σημειώνοντας τις πεποιθήσεις που σας κρατάνε πίσω και προσδιορίζοντας την πηγή αυτών των πεποιθήσεων, μπορείτε να επιλύσετε εσωτερικές διαμάχες που οδηγούν σε κακές συνήθειες όπως κάπνισμα, λαιμαργία και υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Εξερευνώντας τα παιδικά σας χρόνια και εντοπίζοντας τα άτομα γύρω σας που σας έδωσαν αυτοπεποίθηση ή που συνέβαλλαν στις ανασφάλειες και τους φόβους σας, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά, προλαμβάνοντας ή λύνοντας σωματικά, συναισθηματικά ή πνευματικά προβλήματα.

Αναλύοντας τα βήματα των εσωτερικών στρατηγικών σας, σχετικά με το να παίρνετε αποφάσεις, μπορεί να έρθει η επιτυχία που στοχεύετε.

Κοιτώντας πιο προσεκτικά στον ορισμό και στην προτεραιότητα της αγάπης στη ζωή σας, τώρα και στο παρελθόν, μπορεί να βελτιωθούν οι σχέσεις σας στο σπίτι και στη δουλειά, συμπεριλαμβάνοντας «δύσκολους γονείς» ή «δύσκολα αφεντικά».

Αξιοποιώντας και κατανοώντας την εικόνα του εαυτού σας μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αναγνωρίζετε τον εαυτό σας, ώστε να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι, πιο θετικοί και πιο συμπονετικοί για εσάς τους ίδιους και τους άλλους.

Καταλαβαίνοντας τη βαθύτερη πηγή των ενεργειών σας, μπορεί να οδηγηθείτε στο να συγχωρέσετε τον εαυτό σας και τους άλλους και στο να απομακρύνετε μακροχρόνια εμπόδια από την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

See Also

Αυτά και άλλα πολλά συζητάμε με στο podcast της συζήτησης που βρίσκεται κάτω από την εικόνα στο widget του Soundcloud.

Ακούτε επίσης και στις εφαρμογές για κινητά.

iPhone / iPad: Η εφαρμογή Podcasts που υπάρχει εργοστασιακά σε όλα τα iphone/ipads. Ψάχνετε GiatiOxi και κάνετε συνδρομή. Είναι δωρεάν. Φυσικά και μέσω iTunes.

Android: Στις δωρεάν εφαρμογές:

TuneIn radio
Stitcher
Soundcloud
Podcast Addict
Acast

και όπου αλλού υπάρχουν podcasts, ψάχνετε GiatiOxi και μας ακολουθείτε.

Μέσω των εφαρμογών, έχετε πρόσβαση στις εκπομπές νωρίτερα!

GiatiOxi. Το ελληνικό podcast!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2023 GiatiOxi. All Rights Reserved.