Γονείς & Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός – Ελένη Σαραντινού

Share:

Ελένη Σαραντινού

www.life-spheres.com

Eκπαιδεύτρια NLP (NLP trainer) – NLP, Life & Career Coach

Το όνομα ΝΓΠ (NLP) περιλαμβάνει τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία που συμμετέχουν στην παραγωγή ανθρώπινων εμπειριών : νευρολογία, γλώσσα και προγραμματισμός. Το νευρικό σύστημα ρυθμίζει τις λειτουργίες του σώματος. Η γλώσσα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο συνδέουμε και επικοινωνούμε εσωτερικά με τον εαυτό μας και εξωτερικά με τους άλλους.

Μερικές συμβουλές του NLP για τους γονείς:

  1. Τα παιδιά είναι προϊόντα του περιβάλλοντος Δημιουργούν τις πεποιθήσεις από τους γονείς, τους φροντιστές τους, τους φίλους τους, το σχολείο και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον που ζούνε.
  2. Τα παιδιά διαμορφώνουν τις βασικές πληροφορίες μέχρι τα 7. Ο “κώδικας” αυτός γράφεται με χρυσά γράμματα γιατί το παιδί απορροφά σαν σφουγγάρι και δεν έχει το ίδιο του ακόμα τις εμπειρίες για να κρίνει και ούτε έχει ακόμα αναπτύξει την κριτική σκέψη.
  3. Ο άνθρωπος έχει απεριόριστα όρια. Ο άνθρωπος έχει τη δύναμη να αλλάξει εκείνες τις πεποιθήσεις που τον περιορίζουν και τις είχε διδαχτεί με έναν άλφα τρόπο. (Ναι, μπορείς να μάθεις σε ένα “γέρικο” σκυλί νέα κόλπα.)
  4. Όταν εγώ αλλάζω, αλλάζουν και όλα γύρω μας.
  5. Το κάθε παιδί έρχεται να μας μάθει διαφορετικά πράγματα και για μας μέσα. Είμαστε όλοι μαθητές στη ζωή.
  6. Όλοι θέλουν την αλλαγή αλλά κανείς δεν θέλει να αλλάξει.
  7. Οι ιστορίες που λέμε στα παιδιά γίνεται η εσωτερική τους φωνή. Είναι πολύ σημαντικό να μη μιλάμε με κριτική, με αρνητικές λέξεις και αποθαρρυντικά Αντιθέτως, όταν μιλάμε με θετική διάθεση και ενδυναμωτικά θα έχει θετικό αντίκτυπο στην εξέλιξη τους.
  8. Τα τελετουργικά που δημιουργούνται στην οικογένεια είναι πολύ σημαντικά. Μπορεί να είναι από τις ιστορίες που θα πεις πριν κοιμηθούν ή το κυριακάτικο τραπέζι, αλλά από το πιο μικρό ως κάτι πιο μεγάλο, όταν κάτι γίνεται με αγάπη, φροντίδα και συνέπεια, θεμελιώνει και ορίζει την οικογένεια και ενδυναμώνει τους δεσμούς μεταξύ των μελών.
  9. Ο χρόνο είναι σημαντικός που αφιερώνουν όλα τα μέλη της οικογένειας με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς είναι(μαμά – μπαμπάς, μαμά – παιδί, κλπ).

Αυτά και άλλα πολλά συζητάμε με στο podcast της συζήτησης που βρίσκεται κάτω από την εικόνα στο widget του Soundcloud.

Ακούτε επίσης και στις εφαρμογές για κινητά.

iPhone / iPad: Η εφαρμογή Podcasts που υπάρχει εργοστασιακά σε όλα τα iphone/ipads. Ψάχνετε GiatiOxi και κάνετε συνδρομή. Είναι δωρεάν. Φυσικά και μέσω iTunes.

Android: Στις δωρεάν εφαρμογές:

TuneIn radio
Stitcher
Soundcloud
Podcast Addict
Acast

και όπου αλλού υπάρχουν podcasts, ψάχνετε GiatiOxi και μας ακολουθείτε.

Μέσω των εφαρμογών, έχετε πρόσβαση στις εκπομπές νωρίτερα!

GiatiOxi. Το ελληνικό podcast!

Ακολουθήστε τη Δέσποινα Κανάκογλου στα social media:

Instagram @desp1na_k
Twitter @desp1na_k

Ακολουθήστε το GiatiOxi στα social media:

Facebook
Instagram @giatioxi
Twitter @giati_oxi

Previous Article

Ο Φαύλος Κύκλος Της Δίαιτας – Βαλεντίνα Δερμιτζάκη

Next Article

Theta Healing – Μαρία Τελίδου

Related articles