Now Reading
Πώς Να Κατακτήσεις Τη Δουλειά Των Ονείρων Σου – Τζώρτζια Παπαγεωργίου

Πώς Να Κατακτήσεις Τη Δουλειά Των Ονείρων Σου – Τζώρτζια Παπαγεωργίου

Τζώρτζια Παπαγεωργίου (Georgia Papageorgiou) – Recruiter

whatznext.nl

Listen to “Πώς Να Κατακτήσεις Τη Δουλειά Των Ονείρων Σου – Τζώρτζια Παπαγεωργίου” on Spreaker.

Show Notes

 • Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο “κάνω μία δουλειά” και στο “έχω μία καριέρα” . Το πρώτο σημαίνει πως εκτελώ διεκπαιρεωτικά τη δουλειά για την οποία πληρώνομαι, ενώ η καριέρα περιλαμβάνει τις σπουδές, τη γνώση και την εμπειρία (από επαγγελματική μέχρι εθελοντική) και εργάζομαι πάνω στο αντίστοιχο αντικείμενο.
 • Οι γυναίκες σήμερα έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες με προκλήσεις, στερεότυπα και προκαταλήψεις. Παρόλο που με τους αγώνες τους έχουν κερδίσει πολλές μάχες, η κοινωνία δεν έχει απελευθερωθεί από πολλά “πρέπει” και κοινωνικές επιταγές που τις περιορίζουν και τις στερούν την ελευθερία έκφρασης και κινήσεων. Η πεποίθηση ότι οι γυναίκες δεν έχουν φιλοδοξίες και κίνητρα που χρειάζονται για να επιτύχουν, προκαλεί διακρίσεις εναντίων των γυναικών που επιθυμούν να ακολουθήσουν την καριέρα. Συχνά θεωρείται ότι οι γυναίκες θα προχωρήσουν και θα εξελιχθούν μόνο αν αισθάνονται ότι έχουν όλες τις ικανότητες και την εμπειρία να ανταπεξέλθουν σε αυτό που επέλεξαν.
 • Η ενδελεχής έρευνα και η αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει, η συναναστροφή με σχετικούς επαγγελματίες και η βιωματική εμπειρία – εφόσον είναι εφικτή- μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε εάν και κατά πόσο αυτό που θεωρούμε πως θέλουμε να ακολουθήσουμε, τελικά μας ταιριάζει.
 • Εφόσον βρισκόμαστε μπροστά σε μία ευκαιρία, καλό είναι να την αρπάζουμε μιας και δεν ξέρουμε ποτέ πού μπορεί να μας οδηγήσει και τι κέρδος μπορεί να αποκομίσουμε, είτε αποδειχθεί σωστή είτε λάθος απόφαση. Καλό είναι να μην έχουμε ταμπού με την αποτυχία. 
 • Εργασιακή κουλτούρα: Η κουλτούρα αναφέρεται συχνά ως ο συγκεκριμένος τρόπος εργασίας που έχει υιοθετήσει να ακολουθήσει μια εταιρεία. Περιλαμβάνει τρία απαραίτητα στοιχεία: 1. Συμπεριφορές, 2. Συστήματα και 3. Πρακτικές, όλα καθοδηγούμενα από ένα γενικό σύνολο αξιών. 
 • Είναι πολύ σημαντικό το να ανατρέχουμε στο παρελθόν προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αναγνωρίσουμε τη διαδρομή που ακολουθήσαμε, ώσπου να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε. Να ακούμε τον εαυτό μας και να τον ανακαλύπτουμε διαρκώς.
 • Ένα καλά δομημένο βιογραφικό, καθώς και το προφίλ μας στο LinkedIn, μπορεί να αποτελέσει σημείο κλειδί, ώστε να βρούμε τη δουλειά που στοχεύουμε. 
 • Τι να προσέξουμε κατά την συμπλήρωση του βιογραφικού: 
 1. Να είναι σωστή η οργάνωση και η δομή του
 2. Να είναι ξεκάθαρες οι πληροφορίες που περιέχει
 3. Να θυμόμαστε πως το άτομο που βλέπει το βιογραφικό δεν μας γνωρίζει
 4. Να είναι ευανάγνωστο και καλογραμμένο
 5. Να περιλαμβάνει έως και δύο σελίδες, χωρίς περιττή ή ψευδή πληροφορία. Σε περίπτωση που είναι junior το προφίλ αρκεί η μία σελίδα
 6. Φροντίζουμε να έχουμε καλές επαφές (π.χ. με καθηγητές, εργοδότες, συνεργάτες κτλ.), οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως διασυνδέσεις σχετικά με το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει

Links και αναφορές

Ακούστε και άλλα επεισόδια podcast με την Τζώρτζια Παπαγεωργίου εδώ.

Ακολουθήστε τη Δέσποινα Κανάκογλου στα social media:

See Also

Instagram @desp1na_k
Twitter @desp1na_k

Ακολουθήστε το GiatiOxi στα social media:

Facebook
Instagram @giatioxi
Twitter @giati_oxi

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2023 GiatiOxi. All Rights Reserved.