Πώς Να Θεραπεύσεις Το Εσωτερικό Πληγωμένο Παιδί – Ανδριάννα Γεροντή

Share:

Ανδριάννα ΓεροντήΑνασυνδυασμένη Ψυχοθεραπεύτρια | Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.Ψ.Ε.Σ | Δόκιμο μέλος της ΕΕΑΣΘΣΨ | Μέλος της IARPP | Μέλος HCCMA Επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

kethesy.gr

Τι είναι το εσωτερικό μας παιδί και γιατί το αποκαλόυμε “εσωτερικό πληγωμένο παιδί”.

Πώς εμφανίζεται στις το πληγωμένο παιδί στις ενήλικες σχέσεις.

Πώς επανασυνδέομαι με το εσωτερικό πληγωμένο παιδάκι;

Show notes:

Ανασυνδυασμένη Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία: Δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι η προσέγγιση με τον συνδυασμό διαφόρων προσεγγίσεων ψυχοθεραπείας.

  • Κάθε άνθρωπος έχει μια συνειδητή και μια ασυνείδητη συμπεριφορά. Κομμάτι της ασυνείδητης είναι και το εσωτερικό παιδί, το κομμάτι δηλαδή του χαρακτήρα που οφείλεται σε βιώματα που είχαμε από την παιδική ηλικία και έρχεται στο προσκήνιο όταν βιώνει άσχημα συναισθήματα.
  • Αποτελεί ένα κομμάτι του χαρακτήρα μας που το αγνοούμε ή και το απωθούμε, το οποίο η ψυχοθεραπεία μας βοηθάει να το ανακαλύψουμε, να το αποδεχτούμε και τελικά να το ιατρέψουμε.
  • Όλοι έχουμε μέσα μας ένα πληγωμένο παιδί. Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι έφταιγε ένας γονιός, παίζει ρόλο όλο το σύστημα, το τι κουβαλάει μέσα του ο κάθε γονέας, οι συγκυρίες, η ιδιοσυγκρασία και ο περίγυρος του παιδιού. 
  • Σημαντικό είναι να “μιλήσουμε” με αυτό το παιδί μέσα μας. Γινόμαστε εμείς οι υποστηρικτικοί, τρυφεροί γονείς που χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το κενό μέσα μας. Το αγαπάμε και το μεγαλώνουμε σαν δικό μας παιδί, του δίνουμε εμείς την αποδοχή και αγάπη που δεν βρήκε ποτέ. Έτσι το εσωτερικό πληγωμένο παιδί μπορεί να μεγαλώσει σε έναν εσωτερικό ολοκληρωμένο ενήλικα.
  • Σημαντικό είναι όταν επικοινωνούμε με το εσωτερικό μας παιδί και του συμβεί κάτι άσχημο, να μην κατηγορούμε τους άλλους. Και αυτοί έχουν μέσα τους ένα πληγωμένο παιδί, όπως εμείς. 

Links και αναφορές:

Ted Lasso

Ακολουθήστε τη Δέσποινα Κανάκογλου στα social media:

Instagram @desp1na_k
Twitter @desp1na_k

Ακολουθήστε το GiatiOxi στα social media:

Facebook
Instagram @giatioxi
Twitter @giati_oxi

Previous Article

Οι Ιστορίες Που Λέει Το Σώμα Μας – Φραγκίσκος Γονιδάκης, Νατάσα Μεσσήνη

Next Article

Succession: Μια Δυσλειτουργική Τηλεοπτική Οικογένεια Στο Ντιβάνι Του Ψυχαναλυτή – Dr. Φίλιππος Κουνιάκης, Γιώργος Μαντζουρανίδης

Related articles