Η Μη Βίαιη Επικοινωνία – Μαρία Τελίδου

Share:

Μαρία Τελίδου
email: info@mariatelidou.gr
www.mariatelidou.gr

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία, μετάφραση από το πρωτότυπο NONVIOLENT COMMUNICATION, NVC, ή γνωστή επίσης ως  “η Γλώσσα της Καρδιάς ” ή  “Συμπονετική Επικοινωνία” αναπτύχθηκε από τον Μarshall Rosenberg, ψυχολόγο και PhD και άλλους πολλούς εκπαιδευτές και συμβούλους που αφιερώθηκαν σε αυτήν. Ο επίσημος οργανισμός που ίδρυσε ο Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ ονομάζεται:

“Το Κέντρο για την Μη Βίαιη Επικοινωνία”, THE CENTER FOR NONVIOLENT COMMUNICATION, CNVC

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία επικοινωνίας για να μπορείτε να ζήσετε αρμονικά με τους άλλους σε όλους τους τομείς της ζωή σας. Είναι μια τέχνη επικοινωνίας που οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση και στην αποτελεσματική επίλυση των συγκρούσεων σε όλα τα επίπεδα σχέσεων: Προσωπική ζωή, οικογενειακή ζωή,  επαγγελματική ζωή, σχέσεις μεταξύ συνεργατών, σχέσεις με τους συναθρώπους σας, σχέσεις μεταξύ  ομάδων, σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες, συνήθειες και σχέσεις μεταξύ εθνών και τέλος της σχέσης με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία αναπτύσσει μια γλώσσα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εκφράσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, τις ανάγκες μας και τα συναισθήματα μας. Αυτό με τη σειρά του μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον εσωτερικό κόσμο, τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων. Όλα αυτά τα στοιχεία θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την από καρδιάς σύνδεση με τους άλλους και τον εαυτό σας, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις.

Αυτά και άλλα πολλά συζητάμε με στο podcast της συζήτησης που βρίσκεται κάτω από την εικόνα στο widget του Soundcloud.

Ακούτε επίσης και στις εφαρμογές για κινητά.

iPhone / iPad: Η εφαρμογή Podcasts που υπάρχει εργοστασιακά σε όλα τα iphone/ipads. Ψάχνετε GiatiOxi και κάνετε συνδρομή. Είναι δωρεάν.

 

Android: Στις δωρεάν εφαρμογές:

TuneIn radio
Stitcher
Soundcloud
Podcast Addict
Acast

και όπου αλλού υπάρχουν podcasts, ψάχνετε GiatiOxi και μας ακολουθείτε.

Μέσω των εφαρμογών, έχετε πρόσβαση στις εκπομπές νωρίτερα!

GiatiOxi. Το ελληνικό podcast!

Previous Article

Μόνο Το Μυαλό Δεν Φτάνει – Ναούμ Λιώτας

Next Article

Η διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη απο το 1870 μέχρι σήμερα. (1ο μέρος)

Related articles