Το μονοπάτι για το επιχειρείν

Share:

Νίκος Σαπουντζής – Business & Life Coach

www.love-school.gr

 

Η εποχή της κρίσης που ζούμε είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εποχή για το επιχειρείν. Όταν τα συστήματα καταρρέουν και η εξαρτημένη εργασία δεν είναι το συνώνυμο σταθερότητας που ήταν κάποτε, τότε η δημιουργία μιας επιχείρησης είναι πια ένα ελκυστικό σενάριο. Είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα κινέζικα ιδεογράμματα, η κρίση και η ευκαιρία απεικονίζονται με το ίδιο σύμβολο.

Η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Δείκτη Επιχειρηματικότητας βρίσκεται στη θέση νούμερο 47.

Αν σκέφτεστε να βουτήξετε στα νερά του επιχειρείν, ακούστε το podcast της συζήτησης με τον Business Coach Νίκο Σαπουντζή.

Links και αναφορές.

Βιβλίο “Ικιγκάι – Τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή”, Γκαρθία (Κιράι) Έκτορ,Μιράλλιες Φρανσέσκ, Εκδόσεις Πατάκη

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, όλοι έχουμε ένα ικιγκάι, έναν λόγο ύπαρξης. Κάποιοι έχουν ήδη βρει το ικιγκάι τους κι έχουν επίγνωση αυτού, άλλοι το κουβαλάνε μέσα τους, αλλά το ψάχνουν ακόμα. Το ικιγκάι είναι ένα από τα μυστικά για μακρά, νεανική και ευτυχισμένη ζωή, σαν τη ζωή των κατοίκων της Οκινάουα, του νησιού με τον μακροβιότερο πληθυσμό στον κόσμο.

Ένα παράδειγμα εύρεσης του ικιγκάι 😉 είναι της Γεωργίας Αμπελακιώτου, master της ζαχαρόπαστας από την Καβάλα. Εδώ το podcast της συνέντευξης.

Ακούτε το podcast κάνοντας κλικ κάτω από την εικόνα. Επίσης, από το πλαίσιο μπορείτε και να κατεβάσετε την εκπομπή κάνοντας κλικ στο βελάκι κάτω από το συννεφάκι του soundcloud.

Ακούστε επίσης παντού και όποτε θέλετε σε εφαρμογές για κινητά & tablets.

iPhone / iPad: Η εφαρμογή Podcasts είναι εγκατεστημένη εργοστασιακά σε όλα τα iPhone/iPads. Ψάχνετε GiatiOxi και κάνετε συνδρομή. Είναι δωρεάν!

Android: Στις δωρεάν εφαρμογές που αναγράφονται δεξιά στο site. Ψάχνετε GiatiOxi και μας ακολουθείτε.

Μέσω των εφαρμογών, έχετε πρόσβαση στις εκπομπές νωρίτερα!

GiatiOxi: ένα podcast στα ελληνικά!

Previous Article

Ο Εσωτερικός Θίασος (Οι χαρακτήρες που κρύβουμε μέσα μας)

Next Article

Πείνα για αγάπη

Related articles