Now Reading
Τι είναι το GiatiOxi;

Τι είναι το GiatiOxi;

Το GiatiOxi εξερευνά ένα γαλαξία θεμάτων άμεσα, δημιουργικά και με χιούμορ, με σκοπό να παρέχει πληροφόρηση και γνώση, να εμπνεύσει, να παρακινήσει και να αποτελέσει έναυσμα και καταλύτη για αλλαγή.

Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι η αποστολή του GiatiOxi, η οποία πήρε περίπου 16 μήνες, πολλές συζητήσεις και δουλειά, για να αποκρυσταλλωθεί σε αυτές τις 3 γραμμές.

Ακούγεται δραματικό αλλά είναι γιατί το GiatiOxi σημαίνει τόσα πολλά για μένα και το να πρέπει να το περιγράψω σύντομα και περιεκτικά όταν μάλιστα είναι “σε εξέλιξη”, ήταν σπαζοκεφαλιά. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πολύ διστακτική να ορίσω τι είναι το GiatiOxi. Άλλες φορές από φόβο, άλλες φορές γιατί και εγώ η ίδια δεν ήξερα που θα πήγαινε από εκείνο το Μάρτιο του 2016 που ηχογράφησα το πρώτο podcast.

Το GiatiOxi, καταρχήν, ήταν μία δική μου ανάγκη να βγω από τη “μαύρη τρύπα”, το “αδιέξοδο” που ένιωθα σε μία περίοδο της ζωής μου. Επειδή οι επιλογές που είχα δεν ήταν αυτό που με κινητοποιούσε, αποφάσισα να δημιουργήσω τις δικές μου και ακριβώς γι’ αυτό, επειδή έγινε από το μηδέν,  στην πολύ αρχή -αν και τώρα στην αρχή είμαστε ακόμα- είχε βγει ο “εσωτερικός κριτής” και μου έλεγε “Ποια είσαι εσύ που τολμάς να κάνεις κάτι τέτοιο;” “Θα αποτύχει”, “θα σε κοροϊδεύουν”, “από που και ως που”, ε, τότε ήταν που κάποια φωνή έλεγε σιγά, “Γιατί όχι, ρε Δέσποινα;”.  Η φράση “γιατί όχι;” βούιζε και τελικά γεννήθηκε το GiatiOxi.

Το GiatiOxi είναι μία πλατφόρμα, ένα μέρος, είναι μία στάση ζωής που λέει ότι είναι ok να μην είσαι σίγουρος/σίγουρη για τον εαυτό σου και παρόλα αυτά να θέλεις να δοκιμάσεις, να πειραματιστείς, να ρισκάρεις, να αποτύχεις, να ξανά προσπαθήσεις, να διεκδικήσεις.

Το GiatiOxi δεν έχει απαντήσεις. Δημιουργεί ερωτήσεις. Είναι τροφή για σκέψη. Δεν διδάσκει. Δείχνει άλλους τρόπους και φωτίζει και άλλους δρόμους. Ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό που έχουμε μάθει και αυτό ακριβώς εξερευνούμε με όλους τους ειδικούς που καλούμε να μιλήσουμε.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι το GiatiOxi είναι σε κίνηση, σε εξέλιξη, αλλάζει συνεχώς και σημαίνει ό,τι θέλει ο καθένας που το επισκέπτεται για λίγο ή πολύ. Ένα είναι σίγουρο, δεν είναι απλά ένα podcast, μία εκπομπή ή ένα website. Μείνετε και θα το ανακαλύψουμε μαζί!

 

Με πολλή αγάπη

 

Δέσποινα Κανάκογλου.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2023 GiatiOxi. All Rights Reserved.