Bohemian Rhapsody [Το μεγαλείο του Freddie Mercury και των Queen]

Share:

Ντάνυ Παπαγεωργίου – Lead Vocals της μπάντας DeNiro

 

Δεν θα γίνω ροκ σταρ. Θα γίνω μύθος.

Freddie Mercury

Στη 24 Νοεμβρίου του 1991, ο κόσμος έχασε έναν από τους σπουδαιότερους μουσικούς που πέρασε από τον πλανήτη και πραγματικό μύθο, όταν ο τραγουδιστής των Queen, Freddie Mercury άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λονδίνο. Οι Queen είναι από τα πιο σημαντικά ροκ συγκροτήματα και ο Freddie Mercury ένας από τους μεγαλύτερους performers έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα.

Ο Mercury ξεχώριζε για τις live εμφανίσεις στα μεγάλα στάδια. Είχε ένα μοναδικό θεατρικό στυλ που τον βοηθούσε να συνδέεται με το κοινό και το κοινό να συμμετέχει ενεργά. Έχει μείνει στην ιστορία η εμφάνιση στο Wembley το 1986 με τα 2 λεπτά αυτοσχεδιασμού τα οποία κιόλας χρησιμοποιήθηκαν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών του Λονδίνου το 2012.

Το πραγματικό όνομα του Freddie Mercury είναι Farrokh Bulsara και γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στη Βρετανικό Προτεκτοράτο της Ζανζιβάρης. Οι γονείς του Bomi και Jer Bulsara ήταν Parsis με ινδική καταγωγή και πίστευαν στον ζωροαστρισμό.

Ο Mercury πέρασε την παιδική του ηλικία στην Ινδία όπου στην ηλικία των 7 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα πιάνου. Σε ηλικία 17 χρόνων ο Freddie και η οικογένεια του έφυγαν για τη Μεγάλη Βρετανία για λόγους ασφάλειας λόγω επανάστασης που ξέσπασε στην περιοχή.

Ο Freddie Mercury σπούδασε γραφίστας και είναι ο ίδιος που σχεδίασε το logo – έμβλημα των Queen.

Υπήρξε μέλος και σε άλλες μπάντες πριν τελικά, ενωθεί με τον Brian May και τον Roger Taylor το 1970 στην μπάντα που τότε λεγόταν Smile και λίγο αργότερα προστέθηκε και ο John Deacon.

Παρόλη τη φλογερή περσόνα που “έπαιζε” πάνω στη σκηνή, ο Mercury ήταν εσωστρεφής και ντροπαλός εκτός σκηνής. “Όταν τραγουδάω είμαι εξωστρεφής, αλλά στην πραγματικότητα είμαι τελείως διαφορετικός.”

Για τη φωνή, το ταλέντο του και το χάρισμα του πάνω στη σκηνή έχουν τοποθετηθεί άπειρα ονόματα της μουσικής, ειδικοί, μέχρι και πανεπιστημιακοί. Το μεγαλειώδες ταλέντο στην σκηνή πάνω το έχει αναφέρει στο αποχαιρετιστήριο σημείωμα του ο Kurt Cobain. Έχει βραβευτεί τόσο αυτός όσο και το συγκρότημα άπειρες φορές σε πάρα πολλές χώρες και με πολλούς τρόπους. Το 2016 δόθηκε το όνομα του Mercury σε ένα αστερισμό.

Ο Mercury είχε σχέση πολλά χρόνια τη δεκαετία του 70 με τη Mary Austin την οποία θεωρεί και τη μοναδική του φίλη. Η Mary Austin δεν έφυγε ποτέ από κοντά του και μετά το coming out και έμεινε δίπλα του να τον στηρίζει μέχρι το τέλος. Σε αυτή άφησε το σπίτι και τα δικαιώματα των τραγουδιών. Η Mary Austin θεωρείτε ότι είναι και η μοναδική που ξέρει που βρίσκονται οι στάχτες του Freddie Mercury.

Links:
Ντοκυμαντέρ
Queen: Days of our lives (2011) BBC

A magic year, Documentary

Ακούστε στο πλαίσιο το Ντάνυ Παπαγεωργίου, μουσικό και lead vocals του συγκροτήματος DeNiro να μας μιλάει για το μεγαλείο του Freddie Mercury και των Queen.

iPhone / iPad: Εφαρμογή Podcasts (μωβ εικονίδιο) που υπάρχει εργοστασιακά στις συσκευές. Ψάχνετε GiatiOxi και κάνετε συνδρομή. Είναι δωρεάν.

Androids: Κατεβάζετε την εφαρμογή Google Podcasts και ψάχνετε GiatiOxi ή εμφανίζεται κατευθείαν και κάνετε εγγραφή.

Και στις 2 εφαρμογές μπορείτε να κατεβάσετε τις εκπομπές και να τις ακούσετε χωρίς internet.

Previous Article

Τα Στερεότυπα Στις Σχέσεις & Στα Φύλα – [Μέρος 1ο] – Βαγγέλης Λιότζης

Next Article

Η συμφιλίωση με τις δίαιτες

Related articles