Η Συνέντευξη & Τα Test Αξιολόγησης – Χάρης Κωνσταντινίδης

Share:

Χάρης Κωνσταντινίδης

Διευθυντής Τμήματος Στελέχωσης Μόνιμου Προσωπικού και Υπηρεσιών Επαγγελματικής Μετάβασης και Στήριξης για τον Όμιλο Adecco στην Ελλάδα.

www.adecco.gr

Μετά από τα δεκάδες (ή και εκατοντάδες 🙂 ) βιογραφικά, τελικά κατόρθωσες και έχεις την πρώτη σου συνέντευξη για δουλειά. Και τώρα;

Καταρχήν, είναι ώρα να δώσεις ένα “πατ πατ” στον εαυτό σου και να πεις ένα μπράβο, γιατί σημαίνει ότι η δουλειά που έκανες για να φτιάξεις ένα καλό βιογραφικό, λειτούργησε και άρχισαν να ανταποκρίνονται οι πρώτες εταιρίες. Από εδώ και πέρα, όμως, έχεις ανέβει ένα σκαλοπάτι στη διαδικασία και στη συζήτηση με το Χάρη Κωνσταντινίδη, σου δίνουμε μερικά inside tips για να σκεφτείς, να προετοιμαστείς και #GiatiOxi, να προχωρήσεις με επιτυχία!

  1. Πηγαίνουμε προετοιμασμένοι. Ξαναδιάβασε την αγγελία. Ναι, έχουν συμβεί τραγικά λάθη με τον υποψήφιο να μην έχει κάνει τουλάχιστον ένα φρεσκάρισμα ως προς το πoια θέση πάει να διεκδικήσει. Να έχεις κάπου αποθηκευμένες τις αγγελίες στις οποίες έχουμε κάνει αίτηση και να ανατρέξεις σε αυτήν για την οποία πρόκειται να περάσεις από συνέντευξη, για να θυμηθείς τα χαρακτηριστικά της θέσης και της εταιρίας.
  2. Κάνουμε την έρευνα μας για την εταιρία που έχουμε τη συνέντευξη. Μαθαίνουμε από το google και από το website της εταιρίας, διαβάζουμε ειδήσεις του χώρου, ενημερωνόμαστε για τη θέση της την αγορά, τους ανταγωνιστές, αν είναι εταιρεία τεχνολογίας, τι υπηρεσίες έχει ή τι προϊόντα έχει.
  3. Οι εταιρίες συμβούλων όπως η Adecco, εξετάζουν κυρίως την κατάρτιση του υποψηφίου, το κίνητρο του για τη δουλειά και τελικά, αν και κατά πόσο είναι ο κατάλληλος για τη θέση και την εταιρία. Η Adecco λαμβάνει υπόψη πάντα και τις δύο πλευρές ώστε να γίνει το σωστό ταίριασμα.
  4. Η συνέντευξη είναι κάτι αμφίδρομο, μην ξεχνάς ότι κι εσύ αξιολογείς την εταιρία. ΄
  5. Μη φοβάσαι να ρωτήσεις και εσύ ό,τι απορίες έχεις. Σε καμία περίπτωση μη διστάσεις και μην ντραπείς να ρωτήσεις και να λύσεις απορίες που μπορεί να σου δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.  Μεταξύ άλλων, δείχνει ενδιαφέρον και από την πλευρά σου.
  6. Ένα πρακτικό αλλά και πολύ σημαντικό tip, επίσης, είναι αν δεν γνωρίζεις καλά την περιοχή όπου βρίσκεται η εταιρεία στην οποία θα πας για συνέντευξη, να βρίσκεσαι εκεί αρκετά νωρίτερα, ώστε να μην επιβαρυνθείς έξτρα άγχος ψάχνοντας τη διεύθυνση τελευταία στιγμή.
  7. Μην ξεχνάς ότι δεν είναι θέμα του καλύτερου. Είναι θέμα του πιο κατάλληλου για τη δουλειά και την εταιρία. Μπορεί να μην ταιριάζεις στην εταιρική κουλτούρα μιας συγκεκριμένης εταιρίας, αλλά σε κάποια άλλη που δεν έχεις καν σκεφτεί να ταιριάζεις καλύτερα.

Αυτά και άλλα πολλά συζητάμε με στο podcast της συζήτησης που βρίσκεται κάτω από την εικόνα στο widget του Soundcloud.

Ακούτε επίσης και στις εφαρμογές για κινητά.

iPhone / iPad: Η εφαρμογή Podcasts που υπάρχει εργοστασιακά σε όλα τα iphone/ipads. Ψάχνετε GiatiOxi και κάνετε συνδρομή. Είναι δωρεάν. Φυσικά και μέσω iTunes.

Android: Στις δωρεάν εφαρμογές:

TuneIn radio
Stitcher
Soundcloud
Podcast Addict
Acast

και όπου αλλού υπάρχουν podcasts, ψάχνετε GiatiOxi και μας ακολουθείτε.

Μέσω των εφαρμογών, έχετε πρόσβαση στις εκπομπές νωρίτερα!

GiatiOxi. Το ελληνικό podcast!

Ακολουθήστε τη Δέσποινα Κανάκογλου στα social media:

Instagram @desp1na_k
Twitter @desp1na_k

Ακολουθήστε το GiatiOxi στα social media:

Facebook
Instagram @giatioxi
Twitter @giati_oxi

Previous Article

Βρίσκοντας Ισορροπία Στη Ζωή – Γιώργος Βαφειάδης

Next Article

Βγαίνοντας Από Τη Ζώνη Άνεσης – Δημήτρης Τσέλιος

Related articles