Τρέξιμο ακούγοντας podcasts

Share:

Η μουσική μπορεί να κάνει το τρέξιμο λιγότερο μονότονο, ακόμα και να βελτιώσει την απόδοση σου, αλλά δεν είναι το μόνο εργαλείο για να σε βοηθήσει ούτε ίσως το καλύτερο.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνθρωποι γίνονται πιο δημιουργικοί και είναι πιο ανοιχτοί σε πληροφορίες ενώ τρέχουν, σύμφωνα με τον κλινικό ψυχολόγο, Chris Friesen, που ειδικεύεται στην αθλητική ψυχολογία. Όταν τρέχεις δημιουργείς στον εγκέφαλο σου χώρο να επεξεργαστεί είτε τις δικές του ιδέες είτε των άλλων.

Όταν τρέχεις, υπάρχει αρκετή δραστηριότητα στον εγκέφαλο σου για να τον κρατήσεις ημι-ενεργοποιημένο, λέει ο Friesen, Διευθυντής του Friesen Sport & Performance Psychology στο Ontario του Καναδά. “Το μυαλό σου έχει πολύ αντιληπτικό χώρο διαθέσιμο και μπορεί να το χρησιμοποιήσεις για να μάθεις κάτι καινούριο ή να περιμένεις μια ιδέα ή μία λύση σε ένα πρόβλημα να εμφανιστεί στο κεφάλι σου.”

Ένας από τους λόγους, γενικά, είναι ότι το να τρέχουμε είναι από τις αρχέγονες κινήσεις μας, λέει ο Friesen, οπότε, όταν τρέχουμε συνδεόμαστε με ασυνείδητα κομμάτια του εγκεφάλου μας, ελευθερώνοντας και ενεργοποιώντας το συνειδητό μέρος. Πρόσθεσε τη ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη που σε πλημμυρίζει και είσαι έτοιμος για δημιουργική σκέψη.

Τι κάνεις με αυτό το δυναμικό, εσύ αποφασίζεις, αλλά σύμφωνα με τον Friesen, όλο και περισσότεροι δρομείς
διαλέγουν podcasts για τις μεγάλες διαδρομές τους. Το να ακούς podcasts ή audiobooks είναι ένας υπέροχος τρόπος να είσαι διπλά δημιουργικός δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν χρόνο για δουλειά, άσκηση και διάβασμα.

Σε iPhone ακούς όλα τα podcasts του GiatiOxi είτε κάνοντας streaming είτε κατεβάζοντας τα, από την εφαρμογή Podcasts.
Σε android, ακούς τα podcasts σε πολλές εφαρμογές για podcasts, πχ. στην Google Podcasts.

Previous Article

5 Χρόνια GiatiOxi!

Next Article

Ο Άνθρωπος στην Αρένα

Related articles