Now Reading
Μύθοι των Πανελληνίων – Χρήστος Ταουσάνης

Μύθοι των Πανελληνίων – Χρήστος Ταουσάνης

Χρήστος Ταουσάνης

Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Εταιρείας Συμβούλων Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας EMPLOY

www.e-employ.gr

Σε ένα ταχύτατα μεταλλασσόμενο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον, με καινούρια επαγγέλματα να δημιουργούνται κάθε μέρα και άλλα να “σβήνουν”, η επιλογή του επαγγέλματος που θα ακολουθήσει κανείς είναι λίγο πιο περίπλοκη υπόθεση από αυτό που ήταν παλιά.

Στα επόμενα χρόνια κάποιοι θα επιλέξουν επάγγελμα και κάποιοι άλλοι θα το δημιουργήσουν. Σκεφτείτε ότι εταιρείες με τζίρους δισεκατομμυρίων πχ. Snapchat, Airbnb, Instagram και πολλές άλλες, πριν 5 χρόνια, δεν υπήρχαν. Σε αυτό το πλαίσιο, η διαδικασία που λέγεται “Πανελλήνιες Εξετάσεις” είναι μια μόνο από τις πολλές δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσει ο σημερινός μαθητής και αυριανός ενήλικος στην επαγγελματική και προσωπική του πορεία.

Αντιλήψεις όπως “προτίμησε τη σχολή με την υψηλή βάση”, “αυτή η σχολή έχει/δεν έχει επαγγελματική κατάσταση” και “ας μπει σε μια σχολή και θα δούμε τι θα κάνουμε” δεν  είναι αυτές που θα βοηθήσουν να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες και ευκαιρίες. Πρέπει να σκεφτούμε σφαιρικά, εποικοδομητικά, ανοιχτά και με μια στάση ζωής που να ανταποκρίνεται στα επόμενα χρόνια και στο διεθνές περιβάλλον και όχι με όρους του παρελθόντος.
Ακούστε τη συνέντευξη με την αποδόμηση των μύθων και μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό.  Ψυχραιμία! Δεν είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο της ζωής οι Πανελλήνιες. Είναι σίγουρα το πρώτο ουσιαστικό στη ζωή του εφήβου αλλά ένα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν.

Αυτά και άλλα πολλά συζητάμε με στο podcast της συζήτησης που βρίσκεται κάτω από την εικόνα στο widget του Soundcloud.

Ακούτε επίσης και στις εφαρμογές για κινητά.

iPhone / iPad: Η εφαρμογή Podcasts που υπάρχει εργοστασιακά σε όλα τα iphone/ipads. Ψάχνετε GiatiOxi και κάνετε συνδρομή. Είναι δωρεάν.

 

Android: Στις δωρεάν εφαρμογές:

TuneIn radio
Stitcher
Soundcloud
Podcast Addict
Acast

See Also

και όπου αλλού υπάρχουν podcasts, ψάχνετε GiatiOxi και μας ακολουθείτε.

Ακολουθήστε τη Δέσποινα Κανάκογλου στα social media:

Instagram @desp1na_k
Twitter @desp1na_k

Ακολουθήστε το GiatiOxi στα social media:

Facebook
Instagram @giatioxi
Twitter @giati_oxi

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2023 GiatiOxi. All Rights Reserved.