Now Reading
8 Επιλογές Για Ποτό Τις Ημέρες Των Χριστουγέννων

8 Επιλογές Για Ποτό Τις Ημέρες Των Χριστουγέννων

Για ένα απολύτως επιτυχημένο ρεβεγιόν δεν αρκεί μόνο το καλό φαγητό, πρέπει να έχεις προνοήσει και για τα ποτά που θα ανεβάσουν τη διάθεση των -ενήλικων- καλεσμένων σου στα ύψη. Άλλωστε, γιορτές σημαίνουν καλή παρέα, κέφι, ευχές και γεμάτα ποτήρια!

Εάν σ’ αρέσει να γεμίζεις το σπίτι σου με κόσμο και να περνάς αυτές τις ημέρες με τους αγαπημένους σου φίλους δοκιμάζοντας γιορτινές γεύσεις, τότε σου προτείνουμε τα παρακάτω επεισόδια του GiatiOxi.

1. Intro στο Whiskey – Θωμάς Κανδυλιάρης

Ο Θωμάς Κανδυλιάρης είναι Bartender στο Βογατσικού 3 (Θεσσαλονίκη) και στο Scorpios (Μύκονος), με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς κοκτέιλ.

Σε αυτό το επεισόδιο του GiatiOxi  μάθετε στοιχεία για το whiskey που δεν γνωρίζατε! Από πού πήρε το όνομά του; Πώς παράγεται; Πόσοι τύποι whiskey ανά τον κόσμο υπάρχουν και πώς γίνεται ο μεταξύ τους διαχωρισμός; Ποιοι ήταν οι διασημότεροι καταναλωτές αυτού του αποστάγματος;

Ακούστε το επεισόδιο εδώ.

2. Τα Πάντα για το Whiskey – Αλέξανδρος Σουρμπάτης

Ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης  είναι Bar & Beverage Manager και σε αυτό το επεισόδιο του GiatiOxi συζητάμε για τον βασιλιά των αποσταγμάτων, το whiskey. Από πού προέρχεται και από πού πήρε το όνομα του; Ποια διαδικασία ακολουθείται κατά την παραγωγή του; Ποια είδη του συναντάμε και με ποιους “διάσημους” χαρακτήρες έχει συσχετιστεί;

Ακούστε το επεισόδιο εδώ.

3. Τα Πάντα για το Cognac – Γιάννης Κοροβέσης

Ο Γιάννης Κοροβέσης είναι Bar consultant, Drinks Editor και Bartending Instructor.

Σε αυτό το επεισόδιο του GiatiOxi συζητάμε για το πώς γίνεσαι Cognac Educator, την ιστορία του cognac, την απαιτητική διαδικασία παραγωγής του στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Γαλλίας, καθώς και για τους τρόπους που μπορούμε να το απολαύσουμε.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ.

4. Η Ιστορία Πίσω Από το Negroni και το Dry Martini – Αριστοτέλης Παπαδόπουλος

Ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος είναι Παγκόσμιος Νικητής του World Class 2009 και Δημιουργός του Soulshaker Bar Services.

Σε αυτό το επεισόδιο του GiatiOxi συζητάμε με τον μοναδικό Έλληνα που κέρδισε τον τίτλο “World Class Bartender of the Year 2009” της Diageo Reserve Brands στο Λονδίνο, για τις ιστορίες πίσω από το  Dry Martini και το Negroni. Bonus στο τέλος του επεισοδίου, μοιράζεται μαζί σας συνταγή για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι λικέρ limoncello.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ.

5. Το Κρασί και Το Πιο Κλειστό Club Κρασιού Στον Κόσμο – Γιάννης Καρακάσης, Master Of Wine

Ο Γιάννης Καρακάσης είναι ένας από τους περίπου 400 Masters of Wine στον κόσμο, τίτλος που θεωρείται ο κορυφαίος στον χώρο του κρασιού. Είναι, επίσης, συγγραφέας και Ιδρυτής του 50 Great Greek Wines & First Growth Wine School. Σε αυτό το επεισόδιο του GiatiOxi συζητάμε για τα πάντα γύρω από το κρασί και την επιστήμη που κρύβεται πίσω από αυτό, καθώς και για τον τίτλο του MW (Master of Wine).

Ακούστε το επεισόδιο εδώ.

6. Η Επιστήμη Πίσω από το Ρούμι – Αλέξανδρος Γκικόπουλος

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του Αθηναϊκού bartending και σε αυτή την εκπομπή του GiatiOxi μας μιλά για τα πάντα γύρω από το “ποτό της χαράς”, για την επιστήμη που κρύβεται πίσω από το ρούμι.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ.

See Also

7. Τα Πάντα Για Τη Σαμπάνια – Ted Lelekas

Ο Ted Λέλεκας είναι Moët Hennessy Brand Ambassador για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Σε αυτή την εκπομπή του GiatiOxi συζητάμε για τα πάντα γύρω από την σαμπάνια. Πώς δημιουργήθηκε και από ποιες ποικιλίες κρασιού παράγεται; Ποια διαδικασία ακολουθείται κατά την παραγωγή της, σε ποιες κατηγορίες χωρίζεται και ποιες θεωρούνται οι καλύτερες ανά τον κόσμο;

Ακούστε το επεισόδιο εδώ.

8. Το Ροζέ Κρασί – Σπύρος Ζουμπούλης

Σε αυτό το επεισόδιο υποδεχόμαστε στο GiatiOxi τον Σπύρο Ζουμπούλη, Σύμβουλο Οινολόγο, Ιδιοκτήτη και Διευθυντή της Zoumboulis & Associates, για να συζητήσουμε για τα πάντα γύρω από το ροζέ κρασί. Πώς παράγεται; Πού οφείλεται η έκρηξη στην κατανάλωση του τα τελευταία χρόνια; Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν ένα καλό ροζέ κρασί και με τι μπορείτε να το συνδυάσετε ιδανικά; 

Ακούστε το επεισόδιο εδώ.

Ακολουθήστε τη Δέσποινα Κανάκογλου στα social media:

Instagram @desp1na_k
Twitter @desp1na_k

Ακολουθήστε το GiatiOxi στα social media:

Facebook
Instagram @giatioxi
Twitter @giati_oxi

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
© 2023 GiatiOxi. All Rights Reserved.